Project Description

Prekatne polikarbonatne plošče

Smo zastopniki polikarbonatnih plošč blagovne znamke SUNLITE. Vsi izdelki so proizvedeni v Nemčiji in imajo vse potrebne certifikate. Na zalogi imamo plošče različnih debelin in barv ter profile in ostali pritrdilni material. Izdelujemo tudi kovinske konstrukcije za nadstreške, terase ter ostalo.

Večslojne polikarbonatne plošče se običajno uporabljajo za:

 • pokrivanje nadstreškov, bazenska pokrivala, svetlobniki na strehah in zasteklitve oken (običajno primernejše plošče debeline 10 ali 16 mm),
 • zastekljevanje rastlinjakov in pokrivanje toplih gred (glede na dimenzije se lahko uporabljajo tudi plošče debeline 6 ali 4 mm),
 • zimskih vrtov,
 • reklamni paneli,
 • stenske pregrade.

Plošče so:

 • toplotno in zvočno izolativne,
 • odporne na UV žarke na eni strani,
 • enostavne za transport in montažo,
 • zaščitene z zaščitno folijo po obeh straneh,
 • prepuščajo svetlobo,
 • so lahke v primerjavi z ostalimi kritinami,
 • odporne na točo,
 • dolga življenjska doba,
 • do 10 let garancije proizvajalca,
 • preizkušena ognjevarnost.

Specifikacije proizvajalca Sunlite:

 • Brošura proizvajalca Sunlite za večslojne prekatne polikarbonatne plošče
 • Tehnična navodila proizvajalca Sunlite za večslojne prekatne polikarbonatne plošče
 • Katalog polikarbonatnih plošč VEK Čatež d.o.o.

Uporaba plošč:

POKRIVANJE

nadstreškov, bazenska pokrivala, svetlobniki na strehah in zasteklitve oken (običajno primernejše plošče debeline 10 ali 16 mm)

ZASTEKLJEVANJE

rastlinjakov in pokrivanje toplih gred (glede na dimenzije se lahko uporabljajo tudi plošče debeline 6 ali 4 mm), zimskih vrtov, reklamnih panelov

PREGRAJEVANJE

sten

Dimenzije:

STANDARDNE DIMENZIJE PLOŠČ

so 2100 mm širine ter dolžine 2, 2,5 3, 2,5 4,5, 5, 6 in 7 m. Po želji vam plošče tudi razrežemo na potrebne dimenzije.
Na voljo so plošče debelin 4, 6, 10 in 16 mm ter prozorne, opalne in rjave barve.

Pritrdilni materiali:

Poleg plošč lahko pri nas kupite tudi pripadajoči pritrdilni material. Običajno se potrebuje vijake, protiprašni trak ter primerne profile. Več o tem si lahko ogledate tudi v naših nasvetih za montažo.

Tehnični podatki prekatnih polikarbonatnih plošč

 
Debelina4 mm6 mm10 mm10 mm10 mm16 mm16 mm16 mm
Barveprozornaprozornaprozornaopalrjavaprozornaopalrjava
Strukturatwin walltwin walltwin walltwin walltwin wallx-litex-litex-lite
Teža kg/m20,81,31,71,71,72,62,62,6
Svetlobna propustnost*82%80%79%30%35%60%38%25%
Toplotna prevodnost W/m2K**3,83,53332,12,12,1
*Višji kot je procent svetlobne propustnosti, bolj je pod takim nadstreškom svetlo.
** Večja kot je toplotna prevodnost plošče, bolj je pod takim nadstreškom lahko toplo.

Galerija prekatnih polikarbonatnih plošč in nadstreškov

Prekatne polikarbonatne plošče

Kadar govorimo o prekatnih polikarbonatnih ploščah, seveda vemo, da so te na voljo v različnih dimenzijah in debelinah. Polikarbonatne plošče 4 mm so najtanjše, kar jih lahko dobite pri nas – na voljo so v prozorni barvi in zaradi naštetih lastnosti odlično prepuščajo svetlobo (kar 82 %). Primerne so zlasti za zastekljevanje rastlinjakov in toplih gred, ponašajo pa se tudi z izredno nizko težo, ki je borih 800 gramov na kvadratni meter plošče.

Pri nas so vam polikarbonatne plošče 4 mm na voljo v standardnih dimenzijah, torej so široke 2100 milimetrov in dolge 6000 milimetrov. Vse vrste polikarbonatnih plošč vam pri nas tudi razrežemo glede na vaše potrebe in zahteve. Če potrebujete nasvet glede izbire in rokovanjem s ploščami, smo tu za vas – pošljite nam povpraševanje, zastavite nam vprašanje, lahko pa nas preprosto pokličete in prosite za nasvet. Verjemite, da smo dovolj strokovni in izkušeni, da znamo poiskati primerno rešitev za še tako zapletene primere.

Polikarbonatne plošče 4 mm so standardno dvoslojne, saj so precej tanke in kot take niso najbolj primerne za pokritje nadstreška. Kljub temu so vse bolj priljubljene. Ker se vse bolj zavedamo pomena samooskrbe in je vrtičkarstvo v porastu, vsako leto nastajajo tudi vedno novi rastlinjaki in tople grede, ki lahko sveže pridelke zagotovijo skozi vse leto. Polikarbonatne plošče 4 mm so kot ustvarjene za zastekljevanje rastlinjakov! Z njihovo pomočjo lahko naredite rastlinjak, ki bo zagotavljal optimalne pogoje za vrtnarjenje v vseh letnih časih, hkrati pa bo trden in stabilen še dolga leta. Tako boste kaj hitro pozabili na folijo, ki se nenehno trga in hitro obrabi.

Bi želeli izvedeti še več o polikarbonatnih ploščah debeline 4 mm? Preberite nekaj pogostih vprašanj o tej temi, seveda pa vas vabimo tudi k branju spodnjih odgovorov, ki vam lahko precej pomagajo k razjasnitvi vaših dilem.

Pogosta vprašanja in odgovori

Ali lahko dobim še tanjše plošče, kot so polikarbonatne plošče 4 mm?

Na trgu lahko dobite tudi še tanjše plošče, vendar so te običajno polne in ne prekatne. Če govorimo o prekatnih polikarbonatnih ploščah, pa vam tanjših od 4 milimetrov ne nudimo. Takšne so namreč najprimernejše za projekt, kot je na primer domači rastlinjak, medtem ko so za nadstreške ali pokrite terase primernejše debelejše polikarbonatne plošče.

Ali tudi tanke polikarbonatne plošče nudijo potrebno zaščito?

Seveda, polikarbonatne plošče 4 mm so izdelane tako, da ustrezno ščitijo pred različnimi vremenskimi razmerami, tudi točo, do neke mere so tudi toplotno in zvočno izolativne, na eni strani so odporne na ultravijolične žarke, poleg vsega pa so lahke, prepuščajo svetlobo, so preproste za transport in montažo, imajo pa tudi zelo dolgo življenjsko dobo.

Kdo mi lahko zagotovi, da so takšne plošče res kvalitetne?

Pri nas boste dobili vrhunske polikarbonatne plošče nemškega proizvajalca, ki slovi po svoji kakovosti. Proizvajalec vam na plošče dodeli do 10 let garancije, kar je zagotovo spodbuden podatek. Za vse ostale informacije smo vam ves čas na voljo, zato vas še enkrat vabimo, da stopite v stik z nami in nam zaupate svoje dileme.